Női felkészülési torna Siófokon, illetve Szöulban

2019.11.25.

Előzetesen nem lehetett tudni a siófoki Négy Nemzet-torna előtt, mire lehet képes az idén junior Európa-bajnoki címet szerzett női kézilabda-válogatott, hiszen Golovin Vlagyi­mir alakulata komoly hiányzókkal vágott neki a megméretésnek.

Mindennek fejében a lányok olyan komoly csapatokkal találkoztak a Kiss Szilárd Sportcsarnokban csütörtöktől szombatig, mint a dán, a norvég vagy a román nemzeti együttes.

A végül harmadik helyen záró magyar csapatban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia játékosa, Mihály Petra jó védekezéssel és gólokkal járult hozzá a válogatott teljesítményéhez. Miután az együttes nem bírt a norvégokkal a szombati zárónapon (28–25-ös vereség), így a bronzérmes lett a viadalon. Az aranyérem a dánoké lett, másodikok lettek a norvégok, Románia pedig nyeretlenül lett negyedik. Korábban három góllal legyőztük a románokat, majd ugyanennyivel kikaptunk a dánoktól.

 

A juniorok harmadikok lettek, a vb-re készülő felnőttek legyőzték Dél-Koreát

 

A világbajnokságra készülő felnőtt női válogatott pedig 31–25-re legyőzte a házigazda Koreai Köztársaság csapatát a Szöulban zajló Premiere4 Kupa nemzetközi felkészülési torna második fordulójában, szombaton. A dunaújvárosi, jelenleg a Ferencvárosban szereplő Klujber Katrin öt talalatot szerzett. A csapat pénteken, az olimpiai bajnok oroszoktól kikapott (29–25).

– Jól teljesítettek a lányok, már szinte mindenki túltette magát az időeltolódás okozta nehézségeken, frissebben mozgott a csapat. Mindkét félidőt jól kezdtük, az oroszok elleni találkozó után fókuszáltunk is erre. Mérkőzésről mérkőzésre lép előre a csapat, ennek örülök, ráadásul a fiatalok is egyre jobban teljesítenek – idézte a magyar szövetség honlapja Kim Rasmussen szövetségi kapitányt.

A csapat hétfőn Szerbia együttese ellen zárja a felkészülési tornát, a Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs vb-n pedig szombaton Kazahsztán csapata ellen kezdi meg szereplését.

 

 

 

forrás: duol.hu

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!