Nő a forgalombiztonság a megújult 8402-es jelű Devecser-Pápa összekötő úton

2018.11.09.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el.

A program egyik elemeként Veszprém megyében a 8402-es jelű Devecser-Pápa összekötő út több mint 2,6 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-VE1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Veszprém megyében I.” elnevezésű projektet a Társaság 2,400 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 2,6 kilométeren újult meg a 8402-es jelű Devecser-Pápa összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Colas Út Zrt. közel nettó 192,4 millió forintból készítette el a beruházást.

A Devecser-Pápa összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező cserélte a pályaszerkezetet és két aszfaltréteggel erősítette meg a burkolatot. A meglévő földmedrű árkokat kitisztította, új burkolatjeleket festett és cserélte a jelzőtáblákat, továbbá 3 db autóbuszöböl burkolatát újította fel.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből Veszprém megyében közel 23,3 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

A 8402-es jelű Devecser-Pápa összekötő utat érintő beruházás ünnepélyes átadásán a vendégeket Pintér Ferenc, Noszlop polgármestere köszöntötte. Ünnepi beszédet mondott, Dr. Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője. A beruházás részleteit Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója ismertette.

 

Jelen tartalom kizárólag a szerző álláspontját tükrözi. Az Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal az írásos anyagban szereplő információk felhasználását illetően.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!