Különleges programok várnak a pécsi Zsolnay Negyedben!

2017.03.24.

Jelenkor-est Szálinger Balázzsal, Faust, az elkárhozott és még sok más érdekes program várja a pécsieket és a nem pécsieket a Zsolnay Negyedben.

Jelenkor-est Szálinger Balázzsal

Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza Breuer Marcell terem

Időpont: március 29. 18.00

A Jelenkor folyóirat vendége Szálinger Balázs költő, drámaíró, a Hévíz folyóirat főszerkesztője lesz. A szerző négy év után ismét verseskötettel jelentkezett, 360° című könyve lírai körpanoráma a zalai, kis-balatoni térségről, a vidékről és az országról.

Az ingyenes program keretében a szerzővel Mohácsi Balázs költő, kritikus beszélget.

http://www.pecsprogram.hu/program/Jelenkor-est_Szalinger_Balazzsal/2017-03-29/18:00

 

Faust, az elkárhozott

Helyszín: Kodály Központ

Időpont: március 31. 19.00

Dubrovay László Kossuth-díjas Érdemes művész: Faust, az elkárhozott című balettjének ősbemutatója a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében valósult meg 2016-ban. A Goethe remekműve ihletésére készült kompozíció 2017. március 31-én a Pécsi Kodály Központ hangversenytermében kel életre ismét a Pécsi Balett előadásában.

http://www.pecsprogram.hu/program/Faust_az_elkarhozott_/2017-03-31/19:00

Karagöz – A török árnyjáték történetisége és jelene

Helyszín: Pécsi Galéria

Időpont: március 31. – április 25. Kiállításmegnyitó: március 31. 17.00

A kiállítás bemutatja az 500 éves karagöz játék múltját, e tradicionális árnyjáték XX. századi megjelenését és kortárs kultúráját. A kiállított anyag Cengiz Özek török képzőművész, rendező és karagöz játékos magángyűjteménye.

http://www.pecsprogram.hu/program/Karagoz_500_A_torok_arnyjatek_tortenetisege_es_jelene_

 

Csillagtitkok pizsamaparti a pécsi Planetáriummal

Helyszín: Zsolnay Negyed – m21 Galéria előtere

Időpont: április 1. 19.00

A Da Vinci PIZSAMAPARTI olyan egyedülálló programsorozat, ahol általános iskolások élményeken keresztül, szórakoztató módon ismerkednek meg a helyszínekhez kapcsolódó tematikákkal.

A pécsi Planetáriumban a csillagok és bolygók világával ismerkedhetnek az ottalvós programon a pizsamás felfedezők. A résztvevők látványos planetáriumi bemutatón vehetnek részt, megismerkedhetnek a távcső használatával, amivel derült idő esetén az igazi éjszakai égbolt is megfigyelhető lesz. Az éjszaka során izgalmas zseblámpás felfedező túrán kaphatnak magyarázatot az univerzum titkaira.

Az éjszakai programban a Da Vinci Learning csatorna díjnyertes oktató műsorainak segítségével interaktív élményóra keretében is bővítik csillagászati ismereteiket.

http://www.pecsprogram.hu/program/Csillagtitkok_pizsamaparti_a_pecsi_Planetariummal_/2017-04-01/19:00

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!