Készíts egyedi fotómozaikot a legkedvesebb képeidből!

2019.11.21.

Így év vége felé az ember óhatatlanul is végignézi a számítógépen felhalmozódott képeket. Ilyenkor természetesen mindenkiben megfogalmazódik annak a lehetősége, hogy elő kellene hívatni a fotók egy részét.

Egy csipet extra

 

Persze előfordulhat, hogy nem egy egyszerű fotókidolgozás tenne igazán boldoggá, de mégis szeretnéd együtt látni a legkedvesebb emlékeidet. Éppen ezért mi megtaláltuk a tökéletes megoldást, amivel feldobhatod az unalmas őszi estéket: válogasd ki a legszebb emlékeidet. Ha sikerült összegyűjtened úgy 300-400 fényképet, akkor ideje kitalálni, hogy mihez is kezdj velük. Albumba rendeznéd vagy inkább a szobád díszévé tennéd?

 

Amennyiben az utóbbi opció a szimpatikusabb, akkor sincsen vész, hiszen akkor neked találták ki a fotómozaikot. Ebben az eljárásban sok apró kép alkot egy nagyot. Távolról nézve egy nagy és érdekes képet láthatsz, de ha közelebb mész, akkor feltárul az izgalmas és sokszínű világ. Több száz kis fotót csodálhatsz meg nap mint nap, és nem mellesleg teljességgel egyedi, hiszen a te emlékeidből és képeidből készült, így biztosan sehol nem jön szembe.

 

Ha nem tudnál semmi frappánsat kitalálni egy családtagodnak vagy barátodnak, lepd meg egy személyes fotómozaikkal a közös képeitekből. Igazi dísze lesz a szobának, és teljességgel egyedi, arról nem is beszélve, hogy látni fogja, hogy mennyit foglalkoztál az ajándék elkészítésével.

 

Mivel valószínűleg minden fotó minősége más és más, így óhatatlanul is korrekcióra szorulnak. Ha a Sooters-nél rendelsz fotómozaikot, akkor a képek korrekcióját is megkapod mellé, hiszen a tökéletes végeredmény érdekében megfelelően el kell rendezni a fotókat, és persze az a jó, ha megfelelő a minősége. Ha mindez csak egy kis retussal érhető el, akkor legyen.

 

Mennyi kép legyen egy mozaikon?

 

Attól függ, hogy mekkora mozaikot szeretnél, hogy hány képet kellene összeválogatnod. Egy kisebb, 30 x 45 centiméteres méretű már elég jól látható úgy 150-200 képpel, de ha több van, akkor sincsen gond. Ha egy nagyobb mozaikot terveznél, akkor azért a képek számának is növekedni kell, például egy 60 x 40 centiméteres esetében már minimum 300-400 kép szükséges.

 

Ne feledd, ebben az esetben nem igaz a kevesebb néha több elve, hiszen a sok képből lesz kész a csodaszép végeredmény.

 

A választható legnagyobb méret 60 x 110 centiméteres, ami azért már igazán tekintélyes méret, de ehhez még több fotó kell ahhoz, hogy egy kép ne szerepeljen túl sokszor a mozaikon.

 

Ha kész vagy a válogatással, akkor csak töltsd fel a képeket a tervezőbe, és nincs is további teendőd, csak átvenni a kész mozaikot. Nem bonyolult, és persze remekül díszít bármilyen helységet.

 

Ugye milyen egyszerű, de egyben személyes ajándékot találtunk neked karácsonyra? Legyen a te ajándékod az ünnep fénypontja!

 

(x)

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!