Hogyan alakíts ki hangulatos babaszobát?

2024.04.15.

Sokan úgy vélik, hogy drága holmikra van szükség az igazán egyedi babaszoba kialakításához. Az igazság viszont az, hogy erről szó sincs, a kicsi szobája apró trükkökkel, alapvető kiegészítőkkel is különlegessé varázsolható. Gondolunk például a kiságyba kerülő lepedőre.

 

 

Mire figyelj a lepedő kiválasztása során?

 

A lepedő kiválasztása alaposan feladja a leckét az újdonsült anyukáknak, így ha számodra is nehézséget jelent mindez, fusd át a Berry Baby lepedőinek kínálatát, ugyanis egy vidám, mintás változattal sokkal egyedibbé tehető a kiságy, s általa az egész babaszoba. Bátran válassz színeset, mintásat, hiszen ez az alapvető kiegészítő jelentősen alakíthat a belső tér hangulatán.

 

A megfelelő árnyalat kiválasztásához vedd figyelembe a helyiségben lévő egyéb tárgyak és bútorok színét, valamint azok stílusát is. Ezzel persze nem arra utalunk, hogy azonos színárnyalatokat válassz, nyugodtan kísérletezz rendhagyóbb darabokkal is. Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezni, hogy a lepedő jelenti a biztos alapot, amely lehet egyszerű, de hangsúlyos is, ha olyan típust választasz, amely feldobja a pici szobáját. Ez még persze csupán a küllem, de szintén lényeges, hogy milyen alapanyagból készül, hiszen elsődlegesen a funkciójának ellátása céljából szerezzük be, miközben megállja a helyét “dizájnelemként” is.

 

Milyen típusok érhetők el?

 

Ami a típusokat illeti, beszerezhetsz vastagabb, wellsoft gumis lepedőt is, amelyet derékaljként is szokás hívni. Ennek előnye, hogy kiváló hővisszaverő képességgel rendelkezik, ezáltal melegen tartja a kicsit. Remek választás a hidegebb időszakban, az őszi-téli hónapokban. Egyszerűen rögzíthető, a négy sarkán található gumipántok segítségével, így nem fog csúszkálni, gyűrődni.

 

Amennyiben négy évszakos használatra keresel lepedőt, a flanel gumisok között érdemes nézelődnöd. A flanel a pamutnál melegebb és jóval puhább is. A legtöbb szülő ősztől egészen tavaszig ezt a típust részesíti előnyben.

 

A pamut gumis lepedők előnye, hogy rengetegféle színben és mintás változatban elérhetők, vagyis a babaszoba stílusához mérten, illetve a saját preferenciáid szerint választhatod ki a legmegfelelőbbet. Szintén négy évszakosak, így nemcsak szépek, különlegesek, hanem egész évben bátran használhatók. Gyönyörű türkizkék alapú fehér pöttyös vagy épp csillagos szürke alapon – a lehetőségeid végtelenek.

 

A vízhatlan matracvédő lepedő jelentősége

 

A babaágyak szintén alapvető kelléke a matracvédő lepedő, ugyanis ebben az időszakban számolni kell a balesetekkel, például a pelenkából kicsorgó vizelettel, amely akár a matrac mélyebb rétegeibe is beivódhat. Ennek elkerülésére kínálnak kiváló megoldást a vízhatlan lepedők.

 

A kókusz matracok esetében a keresztben felrakható típusok javasoltak, ezáltal az optimális szellőzés is biztosított.

 

Bőven akad lehetőség különleges babaszoba létrehozására alapvető kiegészítőkkel is, kisebb anyagi ráfordítással.

 

 

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!