Európai uniós forrásból küzdenek a Dráva medersüllyedése ellen

2018.12.14.

Évente három centimétert süllyed a Dráva medre, és ez ugyan első hallásra nem tűnik olyan borzasztónak, mégis számos problémát vet fel a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság számára.

Burián Alajos, a DDVIZIG osztályvezetője kitért arra, hogy ez nem csupán Magyarország, ezen belül a DDVIZIG gondja, hiszen a folyó öt országot érint, és valamennyien szembesülnek a problémával. A medersüllyedés kihat a hajózásra, de hatással van a környező területek talajvízszintjére is, ez pedig azt jelenti, hogy a mezőgazdasági kultúrnövények, az erdők vízellátására, valamint a kutakból nyerhető vizekre is, vagyis igen összetett problémakör. Megoldásához is széles körű összefogásra van szükség, az európai uniós forrásokból igyekeznek ezt megtenni, és ennek a projektnek a vezetője, gazdája a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság. Éppen a sok szereplő miatt egy rendkívül bonyolult, nagy koordinációt igénylő feladat az, amelyre azonban készen állnak - mondta Burián Alajos.

Jelen tartalom kizárólag a szerző álláspontját tükrözi. Az Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal az írásos anyagban szereplő információk felhasználását illetően.


Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!