Az igazi ritkaság: egy siófoki fideszes vitára hívta az ellenzéket

2019.10.01.

Gruber Attila, a Fidesz-KDNP jelöltje levélben hívta nyilvános vitára Lengyel Róbertet, az ellenzéki összefogás, a Becsülettel Siófokért polgármesterjelöltjét, a balatoni város jelenlegi polgármesterét.

A lap szerint Lengyel is beleegyezett a vitába, de annak helye és időpontja továbbra is ismeretlen, miután a polgármester által felajánlott időpont nem felelt meg Grubernek, aki egy másik dátumot javasolt, ám utóbb e mögül is kihátrál.

A vita kormánypárti felvetése ennek ellenére meglepetés, írja a Népszava, a Fidesz-KDNP-s vezetők ugyanis rendre elutasítják az ellenzéki megkereséseket. Tarlós István sem hajlandó vitázni kihívójával, Karácsony Gergellyel, és ugyanez a helyzet a vidéki nagyvárosokban is. A legtöbben azonban mégis arra hivatkoznak, hogy az ellenzék csak kampányfogásként akarja felhasználni a nyilvános vitát.

A Political Capital főmunkatársa, Juhász Attila szerint "egy normális országban a mindenkori kampány része a vita, ez az időszak ugyanis éppen a választók tájékoztatásáról szól".

 

 

 

 

forrás: hvg.hu

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!