A "kis" uniós projekt is annyi szellemi hátteret igényel, mint a nagy - videó

2018.11.27.

A Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság már igen rutinos pályázónak számít az európai uniós projektek terén, így tudják, hogy egy kisebb, néhány százmilliós beruházás mögött ugyanannyi szellemi munka van, mint a több milliárdosok esetében.

A Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság két igazán nagy projektet vezényel le mostanában, az egyik az Ős-Dráva Program, a másik pedig a Magyarszék mellett épülő víztározó. Emellett azonban számtalan kisebb - ez az ő esetükben százmilliós nagységrendet jelent - beruházás is uniós vagy részben uniós támogatásból valósult vagy éppen valósul meg, ezért tudják, hogy nem az összeg határozza meg, hogy mennyi háttérmunkát kell elvégezni egy pályázat elnyerésétől annak megvalósulásáig. Ötleteik azonban most is vannak, készenlétben várják az újabb kiírásokat. Nagy előnyük, hogy ezek során sokszor együtt kell működni a horvát féllel, vagyis igazán komplex beruházásokról lévén szó, nagy az esély sikerre. Ugyanakkor ezek a projektek a legritkább esetben hoznak kézzel fogható, forintosítható nyereséget, így a hosszabb távú fenntartásukra is fokozottan figyelni kell.

Jelen tartalom kizárólag a szerző álláspontját tükrözi. Az Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal az írásos anyagban szereplő információk felhasználását illetően.


Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!